I løbet af en skuespillers liv vil han møde en masse mennesker. Mange af disse mennesker vil have en direkte eller indirekte indvirkning på hans karriere. Nogle, mere så end andre.

Sandsynligvis er den person, der vil have den største indvirkning på karriere en skuespiller hans agent. Elske ’em eller hader ’em, agenter er umuligt at leve uden. Pr. definition er en agent en person, der finder arbejde til en aktør på et gebyr på omkring 10-15% af hvad han tjener for jobbet. Men en agent er meget mere end det i virkeligheden. En agent er skuespillerens talerør. Han er den, der forsøger at vise aktør i den bedst mulige lys gennem sin egen charme. Agenter skal være meget god oplæsere og har personligheder, som er nemme at få langs med. Som en agent vil de have en omfattende liste over kontaktpersoner fra producenter til direktører. De bruger denne liste til at få en skuespiller hver chance for, at de overhovedet kan. Og derefter efter skuespilleren får jobbet agent arbejder på ther kontrakten for at sikre, at han får den bedste deal muligt. En god agent vil have actor’s bedste interesser på hjerte, vel vidende, at jo bedre tilbud han gør, jo bedre han gør så godt.

Så er der Castere. Denne person kan gøre eller bryde en skuespillers karriere. Hvis en skuespiller ikke kan komme forbi Castere har han ingen chance. Støbning direktører er specielt ansat til at finde talent for filmen, show eller spille, hvis dette er tilfældet kan være. Dette er den agent første linje af kontakt. Det er de mennesker, sender agenten fotos og resumeer til. Det er mennesker skuespiller auditions for. Uden passerer audition med Castere, har en skuespiller ingen chance for at møde den næste mennesker i kø, der afgør, hvorvidt han vil få jobbet.

Efter at vi har actor’s manager. En leder har en lidt anden rolle end skuespillerens agent, selv om der er visse ligheder i de opgaver, de udfører. Både arbejde for skuespilleren med skuespillerens bedste interesser for øje. En manager vil dybest set forsøger at finde arbejde, skuespiller, give ham gode råd og prøve at guide hans karriere. Han kan tilskynde skuespiller til at prøve for visse roller og fortælle ham at undgå andre. En befuldmægtiget kan også gøre det samme, men han er mere optaget af at få kontrakten. Chefer ser mere på det store billede og langsigtede karriere end de daglige drift. Ledere er dem, der giver skuespilleren deres ansigt, at de vil vise til offentligheden.

Endelig er der producent. En producent er den, der håndterer alle de bag kulisserne detaljerne for en produktion. De samle direktører, skuespillere og forfattere og forsøge at gøre det hele arbejde, på trods af de mange forskellige personligheder involveret. Det er vigtigt, at skuespilleren er stand til at arbejde godt sammen med producenten, eller han kan finde sig selv uden arbejde meget hurtigt, kontrakten eller ingen.

I verden og livet af en skuespiller, der er faktisk mange mennesker, som han vil regne for at sikre sin karriere bliver væk fra jorden og forhåbentlig gør det til højder han stræber efter at.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *